OM OSS

Bostadsbyggnad 2BOSARPS GÅRD

Bosarps Gård är ett ekologiskt familjejordbruk vid Blentarp i Södra Skåne. Hela verksamheten är KRAV-godkänd. Vi har nötköttsproduktion med dikor och föder upp kvigor och stutar till slakt. Vi föder upp kyckling, säljer kött från vår egna uppfödning, och därtill odlar vi ca 140 ha. 

 

FAMILJEN

Familjen består av Mårten och Johanna Rasmusson samt barnen Ragnar och Signe. Även Working Kelpien Bill och Pyreneerhundarna Sigge och Jussi tillhör familjen.

Vi är båda lantmästare med ett brinnande intresse för lantbruk och djur. Det är en stor glädje att få leva och arbeta tillsammans på gården, det är en härlig livsstil som innebär att man jobbar alltid, men är ledig hela tiden. Barnen kan vara med på en hel del av gårdens arbetsuppgifter, vilket innebär att vi får mycket tid tillsammans som familj.

 

FILOSOFI

Vår värdegrund är att djuren ska ha det riktigt bra. De får växa i långsam takt på naturligt foder och de får vara mycket ute i det fria. De får leva lite längre och behöver inte åka några långa transporter. Våra djur både föds/kläcks, lever och slaktas i Skåne. Köttet från djur som levt gott och hanterats väl smakar mycket godare!AN8R5261

Att bedriva verksamheten helt ekologiskt känns självklart för oss. Vi har både djuren och marken, och får på så vis ett väl fungerande kretslopp inom gården. Gödseln sprids på åkrarna där vi odlar foder till djuren. Att inte behöva använda kemiska bekämpningsmedel är fantastiskt, och med mekanisk ogräsbekämpning ser vi att växtodlingen fungerar väl. Det känns bra att bedriva lantbruket på ett sätt som är lite snällare mot både oss, djuren och naturen.

 

KÖTTFÖRSÄLJNING

Vi har en enkel gårdsbutik och säljer köttlådor mot beställning. Beställt kött kan avhämtas på gården eller leverans hem till dörren inom stora delar av Skåne. Kycklingen säljes under varumärket Kronfågel Bosarpkyckling, varav huvuddelen går ut i dagligvaruhandeln. Nötköttet säljes under det egna varumärket Bosarps Gård, och finns bara att köpa direkt från oss.

 

VÄXTODLING

På Bosarp odlar vi ca 40 ha och ytterligare ca 100 ha vid Rydsgård där Mårtens föräldrahem Solhagen ligger. Växtodlingens inriktning är spannmål, oljeväxter, åkerböna och vall.